chevron_left
chevron_right
Delen via

Open Huis

Nationaal Theaterweekend

Op 26, 27 en 28 januari is het weer tijd voor het Nationaal Theaterweekend! En natuurlijk gooien we onze deuren wagenwijd open tijdens dit feestweekend. Op zaterdag 27 januari is er weer een Open Huis tussen 13.30 en 16.30 uur met heel veel leuke activiteiten, rondleidingen, optredens, voorstellingen en een workshop!

PROGRAMMA

Rondleidingen achter de schermen (13.30 | 14.30 | 15.30 uur )
Altijd al eens willen zien hoe het er achter de schermen in ons theater aan toe gaat? Dat kan!

Wat is een trekkenwand? Hoe wordt het geluid versterkt? Hoe voelt het om op het grote toneel te staan? Tijdens onze rondleidingen beantwoorden we al deze vragen en meer!

Interactief hoorcollege door Thjum Arts (15+, 16.00 uur)
Volg een interactief college over comedy/cabaret bij Thjum Arts! Tijdens dit college kun je al je vragen stellen, bijvoorbeeld hoe je vanaf je eerste open podium tot een avondvullende voorstelling komt en wat er allemaal bij komt kijken om een voorstelling te maken.

Nieuwsgierig naar hoe dat er uiteindelijk uit ziet? Dan kom je natuurlijk ’s avonds kijken naar Thjum’s eigen voorstelling!

Voorstellingen van De vertellende piano (3 t/m 7 jaar)
De vertellende piano komt naar ons Open Huis met een muzikale versie van het verhaal Acrobaat Kees heeft hoogtevrees en het sprookje Assepoester.

Acrobaat Kees heeft hoogtevrees (14.00 uur)
Acrobaat Kees is koorddanseres. Ze valt tijdens een circusvoorstelling van grote hoogte naar beneden en krijgt hoogtevrees. Kees besluit weg te lopen van het circus maar verdwaalt in het bos. Lukt het Acrobaat Kees om de weg terug te vinden en van haar hoogtevrees af te komen?

Assepoester (15.30 uur)
Een vertelster kijkt in haar eeuwenoude magische vertelbol en ziet een meisje verdrietig en alleen zitten voor de open haard. Ze wordt gepest door haar oudere zusjes. Samen met de kinderen besluit de vertelster om het meisje te helpen, het meisje heet Assepoester.

De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Het verhaal wordt op ludieke wijze verteld door Ylva Wichers Schreur en muzikaal begeleid door pianiste Melissa Siemonsma. De voorstellingen zitten boordevol klassieke muziek, leuke liedjes en veel interactie. Maar stil zitten is natuurlijk geen optie! Samen gaan we dansen, springen, zingen en toveren. Kom je ook?

The making of Assepoester (15.00 uur)
Heb je je altijd al afgevraagd hoe je een voorstelling maakt en wat daar allemaal bij komt kijken? Voorafgaand aan de voorstelling Assepoester geven theatermakers Melissa Siemonsma en Jurrie Meulman van Stichting de vertellende piano een klein kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van een kindervoorstelling! Hoe leuk om daarna de voorstelling dan ook te gaan zien!

> Aanmelden voor een rondleiding, het hoorcollege van Thjum en de voorstellingen van de Vertellende Piano kan via info@voorveghter.nl. Let op: vol=vol! >

Naast bovenstaand programma is er gedurende de hele middag een kinderhoek met:
Goocheltrucs- en shows van goochelaar Magic John
Schmink en glittertattoos van Schmink & Shine
Knutselworkshops van het Mobiele Atelier

En gedurende de gehele middag worden in onze foyer ál jouw verzoeknummers gespeeld door ‘De Stationspianist’ Hans Jansen. Jij kiest, Hans speelt!

We hebben zin om je te zien!