chevron_left
chevron_right
Cabaret

Yentl en de Boer

Vr 29 mrt 20:15
Delen via

Yentl en de Boer

Modderkruipers

** Dit is een inhaalvoorstelling die van vrijdag 16 februari is verplaatst naar deze nieuwe datum. Gekochte kaarten blijven geldig voor 29 maart en bezoekers zijn op de hoogte gebracht. Geen bericht gehad of vragen? Neem dan contact met ons op! **

Modderkruipers. Vissen die zich, bij het eerste teken van gevaar, diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? ‘Duiken’ zegt de vette aal. Er wordt gevraagd naar politieke overtuigingen? ‘Blup blup’ klinken de zuurstofbelletjes al door de dikke derrie.

Wij zijn blij dat ze er weer zijn: Yentl en de Boer! Samen met hun muzikanten én een tweede Annie M.G. Schmidtprijs zijn zij  terug met een nieuwe muzikale voorstelling, vol grappige en ontroerende liedjes. Over heldenmoed en vluchtdrang. Het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept.

Yentl en de Boer kennen we van hun fantasierijke theaterprogramma’s en talige liedjes.

Afgelopen seizoen maakte het duo een uitstapje naar de televisie met hun vierdelige muzikale comedyserie ‘Yentl en de Boer de Serie’. Tussen alle lockdowns waren ze in het theater te vinden met de veelgeprezen voorstelling ‘De Kampvuursessies’, waarmee ze hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen en ze zich definitief tot de kopgroep van het muzikale cabaret mogen rekenen.

Met Modderkruipers leveren Yentl en de Boer een volwassen, doorontwikkeld programma af zonder aan frisheid in te boeten. Samen met twee multi-instrumentalisten hebben zij een nieuwe, zintuigenprikkelende sound ontwikkeld, haast overdonderend ondersteund door decor en kostuums. Wat gelukkig is gebleven, is het geestige ongemak waarmee Yentl en De Boer hun dagelijkse leven bezingen. In Modderkruipers halen Yentl en De Boer het beste in elkaar naar boven en is het duo volkomen in balans.

Juryrapport Poelifinario
Cabaret

Yentl en de Boer

Vr 29 mrt 20:15