chevron_left
chevron_right
Theatercollege

Veldheren Live

Do 7 nov 20:15
Delen via

Veldheren Live

Peter van Uhm en Mart de Kruif

In dit allereerste militaire theatercollege geven Peter van Uhm en Mart de Kruif, Nederlands belangrijkste generaals buiten dienst, je een unieke kijk in de huidige stand van zaken aan de frontlinie. 

Wat kunnen we leren van de geschiedenis van oorlogen in het hedendaagse conflict? Hoe is het met het leger in Europa gesteld? En wat als ons land vandaag zou worden aangevallen? Onder leiding van journalist Jos de Groot gaan ze dieper in op wat oorlog betekent en delen ze hun kennis en ervaring.

In februari 2023, een jaar nadat Rusland in Oekraïne binnenviel, ging de podcast Veldheren live en bleek direct een doorslaand succes. Dit theatercollege borduurt voort op de relevantie en de onderwerpen die in de podcast aan bod komen Dichterbij de frontlinie kom je niet!

Peter van Uhm (67) is generaal buiten dienst. Tussen 2008 en 2012 was hij Commandant der Strijdkrachten: de hoogste militair van Nederland en belangrijkste militair adviseur van de minister. Bovendien verantwoordelijk voor meer dan 70.000 militairen.
Mart de Kruif (64) is voormalig luitenant-generaal in de Koninklijke Landmacht. Van 2011 tot en met 2016 was hij Commandant Landstrijdkrachten. De Kruif was een jaar lang verantwoordelijk voor zo’n 45.000 NAVO-militairen tijdens de missie in Afghanistan.

Jos de Groot (28) is journalist en programmamaker. Hij werkte als redacteur voor verschillende radio- en tv-programma’s, waaronder De Wereld Draait Door, M en College Tour. Eerder presenteerde Jos de geopolitieke podcast Ver Van Je Bed Show. Momenteel werkt hij bij de KRO-NCRV voor Pointer.

Theatercollege

Veldheren Live

Do 7 nov 20:15