chevron_left
chevron_right
Show

The African Mamas

Wo 19 mrt 20:15
Delen via

The African Mamas

The Big Five

The African Mamas zijn terug met een nieuwe show en brengen een ode aan vijf bijzondere artiesten, The Big Five van de Zuid-Afrikaanse muziek!

Miriam Makeba heeft op onnavolgbare wijze de muziek van Zuid-Afrika voor het voetlicht van de internationale muziek-arena gebracht. ‘Pata Pata’, ‘Malaika’, ‘The Click Song’, de lijst met hits is eindeloos. Maar behalve Mama Africa heeft nog een aantal doortastende Zuid-Afrikaanse zwaargewichten hun stempel op het culturele leven gedrukt.

Brenda Fassie was één van die artiesten, met hits als ‘Kuyoze Kuyovalwa’ en het emotionele ‘Too Late For Mama’. Ook na haar doorbraak als artiest is ze in de townships blijven wonen. Bushi Mlongo schreef vooral nummers over het dagelijks leven in Soweto en stond erom bekend meestal blootvoets het podium te betreden. Haar vaak scherpe teksten werden beloond met een verbanning uit haar geboorteland, die ze deels in Nederland heeft doorgebracht. Ook Hugh Masekela heeft een groot gedeelte van zijn leven in ballingschap doorgebracht, maar natuurlijk kennen we hem vooral van een groot aantal indrukwekkende hits, zoals waaronder ‘Stimela (Coal Train)’, ‘Don’t Go Lose It Baby’ en ‘Bring Him Back Home’. Last but not least het duo Letta Mbulu en Caiphus Semenya, met onsterfelijke nummers als ‘Nomalanga’ en ‘Not Yet Uhuru’.

The African Mamas nemen ons mee op een reis door het Zuid-Afrikaanse muzieklandschap, waarin tal van verschillende muziekstijlen aan bod zullen komen. Een muzikale belevenis die je nog lang bij zal blijven!

Show

The African Mamas

Wo 19 mrt 20:15