chevron_left
chevron_right
Toneel

Solo Stories

Do 11 apr 20:15
Delen via

Solo Stories

Sonny Boy

Solo Stories kenmerkt zich door de intieme, aangrijpende voorstellingen gebaseerd op waargebeurde verhalen. Van de makers van Ma en Nu ik je zie kun je dit theaterseizoen ademloos kijken en luisteren naar de voorstelling Sonny Boy, naar het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl.

Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Op zijn 14de werden Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Gespeeld door Tarikh Janssen (The Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge).

BIJGEBOEKT > Inleiding om 19.30 uur
Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding in onze foyer. Deze wordt verzorgd door Annebeth Moolenburgh*. Tijdens de inleiding zal Annebeth je meer vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling.

Waar gaat Sonny Boy over? Waarom koos Solo Stories ervoor om het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thema’s die de voorstelling in zich draagt, zoals ons historisch verleden, racisme, zelfonderzoek en de veerkracht van de mens. En natuurlijk mag het publiek haar alles vragen.

De inleiding begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk op vertoon van een toegangskaartje voor de voorstelling. 

* Annebeth Moolenburgh is afgestudeerd op Codarts Muziektheater en zelf ook werkzaam als performer in muziektheaterproducties. Daarnaast is ze actief op allerlei andere vlakken in het theater: produceren, regisseren, assisteren etc.

 

Intieme solovoorstelling met Tarikh Janssen geeft nieuwe laag aan succesboek Sonny Boy

De Telegraaf

Tarikh Janssen brengt het levensverhaal van Sonny Boy heel dichtbij

Theaterkrant
Toneel

Solo Stories

Do 11 apr 20:15