chevron_left
chevron_right
Jeugd & familie

Prentenboekjesfestival ‘Op pad in de stad’

Delen via

Prentenboekjesfestival ‘Op pad in de stad’

Het Kabouterboek (2 - 6 jaar)

Wat valt er veel te zien in de stad! Auto’s, pleinen, stoplichten, grote gebouwen, maar als je nog wat beter kijkt: wat zie je dan? Is dat nou een deurtje naar een kabouterhuis? Zit daar soms een muizencafé onder dat putdeksel?

Het Prentenboekjesfestival is een wonderlijke beleefwereld voor peuters en kleuters: twee voorstellingen, aangevuld met de prachtige Prentenboekenstad waar naar hartelust in kan worden gespeeld.

Tijdens het festival kun je kijken naar Sam & Julia (3–7 jaar), over de bekende muizen van het Muizenhuis van Karina Schaapman. Of kom alles te weten over kabouters in de voorstelling Het Kabouterboek (2–6 jaar), naar het gelijknamige prentenboek van Loes Riphagen.

In onze foyer staan levensgrote prentenboeken die samen een Prentenboekenstad vormen. Kruip in de huid van je favoriete personage, bezoek de marktkraam met groenten, puzzel je eigen oversteekplaats of leg een mooie weg aan, tot het tijd is om naar de voorstelling te gaan!

Het Kabouterboek

In Het Kabouterboek van Loes Riphagen leer je bijna alles over de kabouter. Maar in de voorstelling kom je nóg meer te weten over kabouters. Hoe klinkt het als ze zingen (vals!), hoe ruiken ze, hoe voelt een huisbeest aan? Marianne van Houten creëert de kabouterwereld op het podium en met een Heel Groot Kabouterboek neemt ze alle kijkers mee de fantasie in. Maar is het wel fantasie?

Jeugd & familie

Prentenboekjesfestival ‘Op pad in de stad’