chevron_left
chevron_right
Kamermuziek klassiek

Phion

Do 1 feb 20:15
Delen via

Phion

De kleuren van het symfonieorkest

Maak kennis met het kleurenpalet van een symfonieorkest. Musici van Phion nemen je in diverse bezettingen mee in de muziek van Mozart, Dvořák en Tsjaikovski.

Kleuren in klanken
Hoe groot de verscheidenheid aan klankkleuren van een symfonieorkest kan zijn, hoor je in dit kamermuziekprogramma van Phion met composities voor uiteenlopende ensembles. Luister naar de sonoriteit van vijf strijkers, de diversiteit van vijf houtblazers of juist de uitbundigheid van drie koperblazers. En als je acht instrumenten hoort in een combinatie van strijkers en blazers is het kleurenpalet nóg diverser. Een feest om naar te luisteren!

Afwisseling in stijlen
Minstens even aantrekkelijk is dit concert door de afwisseling in stijlen. Mozart is onbekommerd vrolijk 18e-eeuws, terwijl je met Danzi de eerste stappen op het pad van de romantiek zet. Dvořák laat je het hoogtepunt van de romantische 19e eeuw horen en Poulenc ten slotte, toont een uitgelaten, maar pittige stijl van een nieuwe eeuw met eigentijdse klanken. Aan het slot van het concert zijn alle musici samen te horen in een schitterend arrangement voor kamerorkest van Tsjaikovski’s suite uit De Notenkraker. In deze subtiele bewerking hoor je pas goed hoe mooi de Dans van de suikerfee is.

Kamermuziek klassiek

Phion

Do 1 feb 20:15