chevron_left
chevron_right
klassiek

Phion en De Zandtovenaar

Di 15 okt 20:15
Delen via

Phion en De Zandtovenaar

Van moeder gans tot de tovenaarsleerling

Wat krijg je als je een klassiek orkest en een zandkunstenaar bij elkaar zet? Een heel bijzondere voorstelling voor oog én oor! Het Phion Ensemble en Gert van der Vijver brengen samen de mooiste sprookjes naar De Voorveghter.

Componisten zijn dol op verhalen vertellen. Zo toont Debussy in zijn Prélude in schitterende impressionistische klanken een luie faun in de hete middagzon die stiekem een paar mooie nimfen bespiedt. Moessorgsky wandelt door een tentoonstelling met schilderijen van zijn beste vriend Viktor Hartmann en zet die uiterst beeldend op muziek. Ravel vertelt enkele sprookjes van Moeder de Gans zoals Doornroosje en Klein Duimpje. En tenslotte laat Dukas ons meegenieten met de dwaze escapades van een eigenwijze tovenaarsleerling. Muziek die onsterfelijk is geworden in Disneys Fantasia met Mickey Mouse als onfortuinlijke magiestudent.

Zandkunstenaar Gert van der Vijver
Maar dit concert is niet alleen om naar te luisteren. De muziek krijgt een extra dimensie door de interactieve verbeelding van zandkunstenaar Gert van der Vijver. Een unieke artiest die met zand de mooiste schilderingen maakt. Al jaren geleden kreeg hij bekendheid met zijn televisieserie De zandtovenaar. In de combinatie muziek en zandkunst werkte hij eerder al samen met Janine Jansen, Wibi Soerjadi, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Programma:
Debussy – Prélude à l’après midi d’un faune
Moessorgski – Schilderijen van een tentoonstelling
Ravel – Ma mère l’oye
Dukas – De tovenaarsleerling

klassiek

Phion en De Zandtovenaar

Di 15 okt 20:15