chevron_left
chevron_right
Cabaret Wetenschap

Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp

Wo 17 apr 20:15
Delen via

Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp

Overvloed

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken?

In een tijd waarin het ene alarmerende rapport over het klimaat het andere opvolgt, bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In de voorstelling Overvloed doen ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender. De uitkomst is een theatervoorstelling waarin je wordt meegenomen in hun verbeelding van de toekomst. En waarin met humor duidelijk wordt wat de gevolgen van klimaatverandering zijn.

Na de voorstelling wordt er een podcast opgenomen waarin Patrick en Sjoerd in gesprek gaan met Sandra Nap, een van de grote aanjagers op het vlak van het gebruik van biobases materialen in de bouw. Zij vertelt op welke manier we echt duurzaam kunnen bouwen en wat er nodig is voor die transitie. Tijdens de opname bespreken ze de vraag: Hoe ziet de wereld er in 2100 uit? Eerdere opnames zijn te beluisteren via Spotify!

“Overvloed is een geslaagd experiment van een plezierig, interessant, complementair duo, dat met deze urgente voorstelling meer podium verdient” – Theaterkrant

 

Cabaret Wetenschap

Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp

Wo 17 apr 20:15