chevron_left
chevron_right
Muziek

Millennium Jazz Orchestra

Zo 1 dec 15:00
Delen via

Millennium Jazz Orchestra

Poëtisch Water

Het Millennium Jazz Orchestra behoort inmiddels tot de top van de Nederlandse jazzorkesten en komt gelukkig weer naar Hardenberg. Dit keer met een spetterend en informatief programma.

Van warmbloedige ballads tot opzwepende latin jazz met Caraïbische invloeden, alles komt tijdens deze bijzondere voorstelling voorbij! Er wordt virtuoos geïmproviseerd door de orkestleden en de rustgevende harp krijgt een speciale rol in dit bruisende geheel. Tegen de achtergrond van klimaatverandering heeft Joan Reinders prachtige gedichten van bekende (klimaat)dichters getoonzet, die gezongen worden door de charismatische Izaline Calister. Je ziet én hoort het MJO in een zwoel en meeslepend muziekspektakel, aangevuld met de jonge harpiste Sanne Bakker.

Izaline Calisters prachtige timbre past uitermate goed in het muzikale idioom van het MJO, waarmee zij al eerder heeft samengewerkt. Moeiteloos verovert zij het publiek met haar innemende stijl, soms ingetogen, dan weer opzwepend.
Tijdens het concert worden tevens, in samenwerking met De Stad Verbeeldt uit Zwolle, passende beelden vertoond die het verhaal ‘mee vertellen’.

Biografie

Izaline Calister
De op Curaçao geboren Izaline Calister is een fantastische zangeres, componiste en tekstschrijfster (en tegenwoordig ook programmamaker voor de tv). Deze Edison Award-winnares heeft in de afgelopen 25 jaar een indrukwekkend trackrecord opgebouwd.

Sanne Bakker
Sanne Bakker (1999) studeerde bij Manja Smits, bij wie zij met de hoogste onderscheiding haar Bachelor diploma behaalde, en volgt momenteel haar Master Harp bij Sylvain Blassel en Marieke Schoenmakers aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij won meerdere (eerste) prijzen op nationale- en internationale concoursen, zoals o.m. het Prinses Christina Concours in 2016, het Rosa Spier Harp Concours in 2020 en de 5th International Slovenian Harp Competition in 2019

 

Muziek

Millennium Jazz Orchestra

Zo 1 dec 15:00