chevron_left
chevron_right
Cabaret

Mark van de Veerdonk

Do 11 jan 20:15
Delen via

Mark van de Veerdonk

Podiumbeest Ontsnapt

Onze favoriete Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk gaat na 17 cabaretprogramma’s stoppen. Hij vindt het tijd om iets anders te gaan doen. “Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel.” Maar zijn allerlaatste voorstelling móesten we natuurlijk boeken!

Vraag: Wat doe je als je na bijna 40 jaar je zendmicrofoon aan de wilgen hangt? Inderdaad, dan maak je tot slot je beste programma ooit, en noemt het “Podiumbeest Ontsnapt”. En daarmee gooit het Brabantse theaterdier de deur van het theater met een onvergetelijke knal achter zich dicht.

Zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar een rooie draad! Ook in dit programma jakkert hij in tweemaal 55 minuten weer heerlijk door. Van de Veerdonk: “Ja, natuurlijk met een pauze, want die behoort wat mij betreft tot de mensenrechten!”

Podiumbeest Ontsnapt heeft ook weer een bizar decor naar  Veerdonkiaanse traditie waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt.

Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?

Cabaret

Mark van de Veerdonk

Do 11 jan 20:15