chevron_left
chevron_right
Muziek Theatraal concert

Joost Spijkers

Do 18 jan 20:15
Delen via

Joost Spijkers

SPIJKERPALEIS

‘Ashton Brother’ Joost Spijkers is inmiddels een gevestigde naam in het theater. En terecht. De Groene Amsterdammer omschreef wel het beste waarom: “…SPIJKERS brengt zoveel meer dan een theaterconcert omdat Joost zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk.” 

SPIJKERS II werd bekroond met de prestigieuze Poelifinario voor meest indrukwekkende cabaretvoorstelling. En met het nummer ‘Welkom Thuis’ uit de voorstelling HOTEL SPIJKERS won hij de Annie MG Schmidtprijs voor beste theaterlied van 2021.

Dit seizoen tourt Joost Spijkers met zijn band door het land met de nieuwe show: SPIJKERPALEIS. Een man verdwaalt in het SPIJKERPALEIS tussen alle spiegels. In het doolhof van spiegels ziet hij zijn geliefden, ouders, kinderen, vriend en vijand ziet en daarmee: zichzelf. De mens bestaat immers bij de gratie van de mensen die hem omringen. ‘Ik ben door jou’. Daarom is eenzaamheid zo’n genadeloos gif. Omdat Joost zich realiseerde dat zijn leven na iedere ontmoeting anders was dan ervoor, verdienen ze allemaal een lied. Is deze man een gek die zijn eigen wereld creëert en zijn familie en vrienden in spiegels ziet, of is hij juist een genie die het antigif in handen heeft?

Joost Spijkers zingt, speelt, danst en vertelt. De sfeervolle muziek, soms weemoedig, dan weer uitbundig, bestaat uit bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuw geschreven composities van Arend Niks, Stanislav Mitrović, Andreas Suntrop en Joost Spijkers.

Samen met zijn band, maar ook met zijn melancholie, romantiek, muzikaliteit en soms rauwe kolder komt Joost weer naar Hardenberg!

Poëtisch, grappig en melancholisch muziektheater

Scénes ****

Aanstekelijk portret van een man die hartstochtelijk van het leven houdt

Met dit oog voor hoe bitterzoet het leven kan zijn, vangt Spijkers mooi de tragiek en schoonheid van het leven in één klap. Dood en verdriet horen bij het leven, maar laat vreugde er in godsnaam ook bij horen, zo demonstreert Spijkers in deze voorstelling.

Muziek Theatraal concert

Joost Spijkers

Do 18 jan 20:15