chevron_left
chevron_right
Theatercollege

Gerlof Meijer

Wo 8 nov 20:15
Delen via

Gerlof Meijer

Strafrecht! Levensecht!

Na vorig seizoen te hebben genoten van het theatercollege van strafrechtadvocaat Wim Anker, is het nu tijd om de strafrechter aan het woord te laten!

Gerlof Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij bemerkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Om die reden besloot hij een aantal jaren geleden om Nederland te informeren over zijn vak. Met succes: zijn lezingen trokken volle zalen. In seizoen 2023-2024 presenteert hij een nieuwe versie van het theatercollege Strafrecht? Levensecht!

Op heldere manier geeft Meijer inzicht in dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wederom wegkomt met een taakstraf-je? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft.

In Strafrecht? Levensecht! brengt Meijer het strafrecht dichter bij de burgers door op indringende en overtuigende wijze antwoord te geven op hun vragen.

Theatercollege

Gerlof Meijer

Wo 8 nov 20:15