chevron_left
chevron_right
Muziek Theaterconcert

Gerard Alderliefste

Zo 14 apr 15:00
Delen via

Gerard Alderliefste

Une belle histoire

Wát een fantastische zondagmiddag hadden we vorig seizoen met Gerard Alderliefste & Friends. Voor wie het gemist heeft of er geen genoeg van kan krijgen: ze komen terug!

Stel je een middag op een Frans dorpsplein voor, in de late middagzon. In de typische vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, vertelt Gerard zijn eigen mooie verhaal. Of zoals de Fransen zeggen: une belle histoire.
Tegelijkertijd word je, onder de warme Franse klanken van onder meer de accordeon en de viool, al zingend door hem meegenomen naar de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

Het verbond tusen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le Big Bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van de kampvuurtjes als jongen langs de Loire, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man; van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt.

Deze en andere favorieten van Michel Fugain zullen dus niet ontbreken in Une belle histoire. Maar natuurlijk komen de bekende chansons van o.a. Julien Clerc, de Poppy’s, Edith Piaf, Stromae, Aznavour, Gérard Lenorman deze zondagmiddag ook voorbij. Joie de vivre!

Muziek Theaterconcert

Gerard Alderliefste

Zo 14 apr 15:00