chevron_left
chevron_right
Bostheater Gramsbergen Muziek

Frank van Essen & Wild Goose

Zo 4 aug 15:00
Delen via

Frank van Essen & Wild Goose

Eerbetoon aan IONA

De muziek van de legendarische Engels/Keltische band Iona herleeft op een bijzondere plek: het eeuwenoude Gramsberger Bosje!

In het openluchttheater treedt zondag 4 augustus Frank van Essen (Collendoorn) op met de band WILD GOOSE. In het leven geroepen als eerbetoon aan Iona.

Als drummer maakte Frank van Essen ruim 20 jaar deel uit van de Engelse band. Die is opgericht in 1989 en dankt de naam aan het gelijknamige eiland voor de kust van Engeland. De muziek en teksten van Iona zijn geïnspireerd op dit eiland en het christelijk geloof.

Frank heeft voor deze gelegenheid geweldige muzikanten om zich heen verzameld om de muziek van Iona levend te houden en te delen met een nieuw publiek. Naast Frank van Essen (drums, viool, zang) bestaat WILD GOOSE uit Jan Peter Beijersbergen (gitaar), Luca Genta (bas, cello, whistles), Thieme Schipper (sax, whistles) en Marlou van Essen (zang).

In Het Bostheater spelen ze klassiekers zoals Flight of the Wild Goose, Today, Chi-Rho en Treasure, maar ook eigen repertoire gebaseerd op de krachtige Keltische folk/rock die zo kenmerkend is voor de sound van Iona.

Het concert van WILD GOOSE in Gramsbergen gaat vooraf aan het optreden tijdens festival Graceland, van 15 tot en met 18 augustus in Zeewolde.

Frank van Essen
Frank van Essen speelde destijds als drummer/zanger in Iona en is tegenwoordig een grootheid in de internationale muziekwereld met name vanwege zijn arrangementen en vioolpartijen. Hij werkt samen met deejay en wereldster Martin Garrix, maakt muziek voor The Passion, maar ook voor Nick & Simon, Whitin Temptation, Krezip en Edwin Evers.

Daarnaast is hij muzikant/bandleider in het televisieprogramma Petrus In Het Land.

Bostheater Gramsbergen Muziek

Frank van Essen & Wild Goose

Zo 4 aug 15:00