zo 23 jun. 20:15 uur te gast

Prijs: € 23,50

inclusief koffie / thee

Delen via

Frank van Essen

SANCTUM

Frank van Essen mét 6-mans band, dé zandtovenaar Gert van der Vijver en beelden van Bertil van Wieren!

Hardenberger Frank van Essen is al jarenlang een bekende naam in de vaderlandse muziekwereld - én ver daarbuiten. Zijn prachtige strijkers zijn te horen op hits van ondermeer Martin Garrix, Nick en Simon, Matt Simons, Within Temptation en Marco Borsato. Maar ook als drummer heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend: hij speelde 25 jaar bij de Engelse folk/rock band Iona, en werkte als sessiedrummer mee aan een paar honderd CD's van artiesten wereldwijd. De sympatieke Collendoorner is ook muziekproducer van bands als Sela en Trinity en won dit jaar een Zilveren Duif als producer van Sela waar hij inmiddels 12 CD's mee maakte.

Dat Frank ook een begenadigd componist is, is te horen op zijn eerste instrumentale solo CD, SANCTUM, die eind 2018 uitkwam. Zijn muziekstijl is te omschrijven als World Fusion - een prachtige mix van wereldmuziek: symfonisch, filmisch en meeslepend, waar de viool als rode draad doorheen loopt. Soms neigend naar Ierse folk, soms naar klassiek, soms naar symfonische rock. Een ware belevenis die steeds weer verrast en ontroerd.

Vanavond komt SANCTUM pas écht tot leven - in De Voorveghter! Van Essen verzamelde een geweldige band om zich heen met toetsenist/gitarist Dave Bainbridge (Iona, Strawbs, Lifesigns), pianist Jan Willem van Delft, gitarist Allard Gosens, bassist Mark Dekkers, drummer Peter Dijkstra en saxofonist Sjoerd Visser. Samen presenteren zij SANCTUM van begin tot eind aan het publiek in Hardenberg en nemen ons mee op een muzikale reis. Met af en toe een uitstapje naar Iona.

Ook visueel valt er veel te beleven: de bekende Hardenbergse fotokunstenaar Bertil van Wieren projecteert beelden van de Ierse kust, en last-but-not-least gaat dé Zandtovenaar Gert van der Vijver de muziek tot leven brengen met zijn prachtige zandkunst.

www.frankvanessen.com

 

 

Prijs: € 23,50

inclusief koffie / thee