chevron_left
chevron_right
Toneel

De Staatsgreep

Wo 6 nov 20:15
Delen via

De Staatsgreep

Het ontluisterende vervolg op Soldaat van Oranje

Met De Staatsgreep brengt Theatergroep De Jonge Honden (van o.a. Oorlogswinter en Spaghettirellen) een bloedstollende reconstructie van een onbekende en omstreden geschiedenis naar De Voorveghter!

Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema, de man die tijdens de Tweede Wereldoorlog bereid was zijn leven te geven voor herstel van de democratie in Nederland, hielp na de oorlog met een groep vooraanstaande figuren diezelfde democratie bijna om zeep omdat hij de dekolonisatie van Nederlands-Indië ongrondwettig vond. Toen zelfs koningin Wilhelmina niet ontvankelijk bleek voor hun zorgen, leek deze groep nog maar één uitweg te zien: een staatsgreep.

In De Staatsgreep volgen we Mathilde van Schaik. Zij werkt op het hoofdkantoor van de pas-opgerichte PvdA. Tijdens een toevallige ontmoeting met Hazelhoff Roelfzema komt ze een complot op het spoor. In haar onderzoek naar deze mogelijke staatsgreep stapelen de bewijsstukken zich op en raakt ze langzaam verstrikt in een web van vermoedens en mogelijke gebeurtenissen.

De Staatsgreep is een politiek drama in de stijl van een film noir, over de wens om alles hetzelfde te houden in tijden die veranderen.

Toneel

De Staatsgreep

Wo 6 nov 20:15