chevron_left
chevron_right

De Mattheus Passie

Di 15 apr 20:00
Delen via

De Mattheus Passie

Musica Extrema en Noraly Beyer

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: De Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking! Niet op het toneel van De Voorveghter, maar in de sfeervolle setting van de Höftekerk.

Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten met prachtig hertaalde teksten van Jan Rot († 22-04-2022). Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt de rol van verteller op zich.

Zang: Claudia Patacca en Joost van Tongeren
Muzikale begeleiding door Musica Extrema: Viool en artistieke leiding: Tanya Schaap | Saxofoons: Ben van den Dungen | Piano: Mihan Hong | Accordeon: Wilco Oomkes | Contrabas: Marijn van de Ven

De veelzijdige sopraan Claudia Patacca heeft haar sporen verdiend op de diverse opera- en concertpodia in binnen- en buitenland. Ze werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Ed Spanjaard en Simon Rattle en vertolkte rollen als Donna Anna en Rosalinde.

De bariton Joost van Tongeren (1973) legt zich toe op het uitvoeren van het klassieke lied, oratoria, opera en ook lichte muziek. Joost werkte als solist en ensemble zanger meerdere seizoenen mee aan de verkorte versie van Bachs Matthaüs Passion, verteld door Edwin Rutten.

De Mattheus Passie

Di 15 apr 20:00