chevron_left
chevron_right
Jeugd & familie Muziektheater

De Gierige Koning

Wo 1 mei 15:00
Delen via

De Gierige Koning

Naar het boek van Godfried Bomans (6+)

Een paar jaar geleden werd er nog nooit eerder gepubliceerd werk van Godfried Bomans gevonden. Het leidde tot een prachtige intieme muziektheaterproductie voor kinderen en families: De Gierige Koning.

De voorstelling is een sprankelende bewerking van het verhaal van deze gevierde auteur. Bomans was een veelzijdig schrijver die meer dan zestig boektitels op zijn naam heeft staan. Met deze voorstelling wordt Bomans’ werk nieuw leven ingeblazen.

De Gierige Koning gaat over een koning die – de naam zegt het al – buitengewoon gierig is. Hij is zó gierig dat hij niet alleen versleten schoenzolen bewaart, maar ook weggesprongen broodkruimels en pluisjes uit de bedden van zijn onderdanen plukt.

Het leven lacht de koning toe, tot op een dag de dood voor de deur staat: een magere man met een wit gezicht en een zachte stem. Gelukkig brengt de stoere slotenmakerszoon de geschiedenis tot een goed einde. Na de dood van de gierige koning wordt hij koning en trouwt met het meisje dat zich had willen opofferen: ‘…en zij leefden nog lang en  gelukkig.’

Jeugd & familie Muziektheater

De Gierige Koning

Wo 1 mei 15:00