chevron_left
chevron_right
Toneel

De Aanslag

Wo 16 apr 20:15
Delen via

De Aanslag

80 jaar vrijheid: indringende klassieker terug in de theaters

De veelgeprezen toneelbewerking van de bestseller van Harry Mulisch is terug in de theaters! Ook 80 jaar na de bevrijding is De Aanslag een must-see. Een indringend en spannend verhaal over schuld en verantwoordelijkheid.

Het is de hongerwinter van 1945. Naast het huis van de twaalfjarige Anton wordt een collaborerende agent doodgeschoten. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen Anton achtervolgen. Je kan niet anders dan constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft, de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en is anno nu niet vanzelfsprekend.

Gouden Kalf-winnaar Leendert de Ridder speelt Anton van Steenwijk. Peter Bolhuis en Henriëtte Tol speelden beiden eerder in deze voorstelling en keren terug. De cast wordt compleet gemaakt door Tim Linde en Anna Bartels.

Trouw – “Zelden zie je dat een toneelbewerking een authentiek theatrale en dramatische kwaliteit krijgt zonder het origineel tekort te doen. Hier wel.”

Deze voorstelling is ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking
Een blindentolk van Komt het Zien! beschrijft tijdens de voorstelling wat er te zien is. Door een koptelefoon hoort de blinde of slechtziende bezoeker de tolk en weet zo precies wat er gebeurt. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums en is er een speciale meet & feel inleiding.

Heb je een visuele beperking en wil je graag gebruikmaken van de blindentolk? Neem dan contact op met onze Theaterkassa via 0523-280350 of mail naar info@voorveghter.nl. Hulp- en geleidenhonden zijn welkom in ons theater. We vinden het wel fijn als je voorafgaand aan je bezoek even contact met ons opneemt om dit aan te geven.

Toneel

De Aanslag

Wo 16 apr 20:15