chevron_left
chevron_right
Muziek

Country Roads

Za 11 nov 20:15
Delen via

Country Roads

A Tribute to John Denver

Hoewel het alweer 25 jaar geleden is dat John Denver overleed, leeft zijn muziek nog altijd voort. En dat John Denver meer is dan ‘Country Roads’ en ‘Leaving on a Jetplane’ bewijst Jimmy Duchateau met zijn band in A Tribute To John Denver, een waar eerbetoon aan de Amerikaanse countrylegende.

De jonge muzikant mag dan wel geen generatiegenoot van Denver zijn, Jimmy begrijpt zijn muziek als geen ander. Jimmy: “Ik wil John Denver niet nadoen, al klinkt mijn stem wel als die van hem.” Geen blonde pruik en cowboyhoed dus. Maar wél met gitaar en – vooruit – een westernshirt om in de sfeer te blijven. En de legendarische muziek natuurlijk, want daar draait deze voorstelling om.

Van kleine liedjes die bij eenieder eigen herinneringen oproepen tot uitbundige nummers waarbij wordt uitgepakt door de hele band. Jimmy blaast hits als ‘Annie’s Song’, ‘Perhaps Love’, ‘Calypso’ en ‘Thank God I’m a Country Boy’ nieuw leven in, maar schenkt ook aandacht aan minder bekend werk.

Een grootse show met een intieme sfeer waarin de levenslessen in Denvers teksten nog meer betekenis krijgen en de inmiddels legendarische muziek de aandacht krijgt die het verdient.

Muziek

Country Roads

Za 11 nov 20:15