chevron_left
chevron_right
Muziek

Anneke van Giersbergen

Za 19 okt 20:15
Delen via

Anneke van Giersbergen

Heavy strings

Als twee uiteenlopende muziekstijlen elkaar tegenkomen, gebeuren er bijzondere dingen in De Voorveghter!

De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk Anneke’s persoonlijke helden Mastodon, in Heavy Strings komen ze allemaal voorbij in prachtige semi-klassieke bewerkingen.

Anneke van Giersbergen leerde via haar oudere broer deze stevige muziek kennen en dat voelde voor de piepjonge zangeres meteen als thuiskomen. Een muzikale kameleon, dat typeert haar. Haar stem, zowel krachtig als kwetsbaar, is misschien wel de meest veelzijdige van Nederland. Niet voor niets stal ze de show bij het tv-programma De Beste Zangers.

Haar internationale bekendheid verworf ze als frontvrouw van de metalband The Gathering, maar inmiddels heeft Anneke al vele jaren een succesvolle solocarrière. Ter ere van het 40-jarig bestaan van metalband Metallica werd haar gevraagd om Nothing Else Matters met een strijkkwartet te zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking en het idee voor een nieuwe samenwerking was geboren!

zang: Anneke van Giersbergen
piano: Ruud Peeters
viool: Joanna Czaj
viool: Ewelina Peeters
altviool: Paloma Ortas
cello: Stanislav Degtyarev

Muziek

Anneke van Giersbergen

Za 19 okt 20:15