vr 17 feb. 20:15 uur toneel

Prijs: € 32,50

Inclusief koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling

Delen via

Hendrik Groen

Opgewekt naar de eindstreep

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord.

Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider en Britte Lagcher in de hoofdrol. Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

Over het boek Opgewekt naar de eindstreep schreef de pers:
‘Overtuigend en ontroerend.’ NRC Handelsblad
'Vol humor en tragiek.' Algemeen Dagblad

Stichting Komt het Zien!
Opgewekt naar de eindstreep  is ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. Tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk van Komt het Zien! live audiobeschrijving. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over o.a. het decor. Blindengeleidehonden zijn welkom.

Reseveren? Neem telefonisch contact op met onze kassa via 0523-280350 of stuur een mail naar info@voorveghter.nl, zodat wij in overleg de meest geschikte plek in de zaal voor u kunnen uitzoeken.

Prijs: € 32,50

Inclusief koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling