do 30 mrt. 20:15 uur dans

Prijs: € 27,00

Inclusief koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling

Delen via

Another Kind of Blue

WAVE

Een dansduet met drones, een spel met relativiteit in een motion capture-pak en live meedansen in een bestaande film. In WAVE onderzoekt choreograaf David Middendorp in vijf stukken welke rol golfbewegingen spelen in ons leven en hoeveel invloed de mens heeft op deze golven. Elk stuk werpt zijn eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

Another Kind of Blue is het innovatieve Haagse dansgezelschap dat onder de artistieke leiding van David Middendorp dansvoorstellingen maakt waarin hedendaagse dans en technologie samensmelten tot een hybride kunstvorm.  

Gefascineerd door de mooie en precieze manier waarop natuurkunde en wiskunde de wereld om ons heen beschrijven, vroeg Middendorp zich af hoe je natuurkunde en wiskunde kunt gebruiken om meer de gevoelskant van het leven te beschrijven. Zijn zoektocht kwam uit bij de golf, een bijzonder interessant natuurkundig fenomeen. De vier choreografieën waaruit WAVE bestaat, Flyland, 15 Minute Universe, Airman en Hands ON Stage, werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere verbinding tussen mens en natuurkunde.

AIRMAN
De betoverende dans tussen drones en mens uit 2018 is terug. 
In Airman (★★★★ Volkskrant) vormt een zwerm drones de belichaming van het menselijk bewustzijn.
 
HANDS ON STAGE
In 2020 ontwikkelde Middendorp de VR-voorstelling HandsOn waarin de handen en de taal die we met onze handen spreken centraal stonden. In Hands On Stage brengt hij een nieuwe ode aan de manier waarop we met onze handen communiceren.
 
FLYLAND        
De dansers worden live gevolgd door een camera van bovenaf en dansen mee in een bestaande film, technologie en dans smelten hier helemaal samen en worden door elkaar versterkt. Een stuk om jezelf bij te verwonderen en af te vragen of je nou naar de dansers of naar het scherm moet kijken! 
 
15 MINUTE UNIVERSE
Dit stuk onderzoekt hoe het zou zijn als je in slechts vijftien minuten een heel universum kunt opbouwen en ook weer volledig kunt afbreken.

www.anotherkindofblue.nl   
 

Prijs: € 27,00

Inclusief koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling