NATIONAAL THEATERWEEKEND 2023

Aankomend weekend is het eindelijk zover! Dan vindt voor de zevende keer het Nationaal Theaterweekend plaats. Een landelijk evenement voor jonge, oude, reguliere en/of nieuwe bezoekers om kennis te maken met theater voor een vaste lage prijs. Wij doen natuurlijk ook weer mee!

Van vrijdag 27 t/m zondag 29 januari kun je bij ons een voorstelling bezoeken voor slechts € 10 per persoon!

Programma De Voorveghter

Vrijdag 27 januari 20.15 uur | Rob en Emiel
Kunnen ze echt gedachten lezen? Zweeft die persoon echt? Of is het toch anders…? Ervaar het gevoel van het onmogelijke in het kwadraat. Van vingervlugheid tot echte mindfucks.

Zaterdag 28 januari 20.15 uur | The Bentleys & The Bendellas
Muziek, dans en popcultuur uit de 50’s en 60’s; een feest van herkenning voor jong en oud!

Zondag 29 januari 15.00 uur | Gerard Alderliefste & Friends
Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting! 

OPEN HUIS 
ZATERDAG 28 JANUARI VAN 13.30 TOT 16.30 UUR

Rondleiding
Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van De Voorveghter? Dat kan! Je krijgt een rondleiding door het gebouw en weet daarna ook alles over het bouwen, spelen en afbreken van een voorstelling. Er zijn rondleidingen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. 

Workshop geluidstechniek 
Voor iedereen die meer wil weten over het bedienen van een geluidsinstallatie is er om 14.00 en 15.00 uur een workshop geluidstechniek door technicus Jurrie Meulman. 

* Voor de rondleidingen en workshop geluidstechniek is het al mogelijk om een plek te reserveren. Dit via info@voorveghter.nl. Let op: vol=vol!

Theaterspreekuur
Wil je graag meer achtergrondinformatie over voorstellingen of persoonlijk advies? Of heb je een andere vraag over het theater die je altijd al eens hebt willen stellen? Stel al je vragen aan Jan Maarten tijdens zijn ‘theaterspreekuur’ om 15.00 uur.

Jason Staal
Jason Staal is een Drentse singer-songwriter die ook nog eens over een bijna grenzeloos improvisatievermogen beschikt. Hij zal de bezoekers muzikaal door de dag begeleiden met zijn eigen liedjes, maar ook als (muzikaal) quizmaster!

Kinderhoek
Kinderen kunnen van heel dichtbij de beste trucs door kindergoochelaar Jan zien, knutselen bij de knutselhoek van Het Mobiele Atelier én zich laten schminken door het team van Schmink and Shine Gramsbergen!

En als klap op de vuurpijl komt Dirk Scheele! 
Lievelingsliedjes? Iedereen heeft er wel één. Kom maar op met je verzoeknummertjes! Dirk Scheele speelt er vanmiddag een heleboel! Dirk treedt op om 14.00 en 15.30 uur.

We hebben zin om je te zien!