Om uw bezoek aan De Voorveghter zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen, houden wij ons strikt aan de richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM en de Veiligheidsregio Ijsselland.
Bekijk de maatregelen zorgvuldig voordat u een voorstelling bij ons bezoekt, zodat u goed voorbereid bent. We zijn immers samen verantwoordelijk voor het naleven van deze richtlijnen, zodat iedere bezoeker veilig kan genieten van een vertrouwd avondje uit in De Voorveghter!

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via info@voorveghter.nl of telefonisch via 0523-280330.
 
Richtlijnen RIVM
Alle theaters in Nederland mogen weer open en bezoekers ontvangen, mits de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd. Dit betekent onder meer dat alle bezoekers (incl. personeel, artiesten en crew) van het theatergebouw te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar moeten bewaren, zowel in de zaal als in de foyers. Om het bezoek aan ons theater voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen, volgt De Voorveghter uiteraard de richtlijnen van het RIVM en hanteren wij het 1,5 meter protocol voor theaters en concertzalen van de VSCD.

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, medewerkers, vrijwilligers en artiesten staat voorop. 
We hebben het theater zo ingericht dat het altijd mogelijk is afstand tot elkaar te bewaren, door middel van bijvoorbeeld looplijnen en speciale placering in de zaal. Ook is er veel aandacht voor hygiëne. Er wordt extra vaak schoongemaakt en er staan desinfectiemiddelen om uw handen te desinfecteren. Het gebouw en onze werkwijze voldoen aan alle eisen die het RIVM aan ons stelt.
 
Verkoop kaarten
 • U bestelt uw ongeplaceerde kaarten bij voorkeur via de website of telefonisch (0523-280330) via de Theaterkassa. De kaarten worden vervolgens als e-tickets opgestuurd. Indien dit niet kan,  bent u tijdens onze openingstijden natuurlijk welkom bij één van onze medewerkers aan de Theaterkassa. Per voorstelling zijn maar 2 rolstoelplaatsen beschikbaar. Kaarten voor een rolstoelplek moeten telefonisch, per mail of aan de Theaterkassa worden aangevraagd.
 • Wij verzoeken u om alleen kaarten voor uw eigen huishouden te reserveren. Een veilig bezoek aan De Voorveghter staat voorop, en zolang de huidige maatregelen niet verder versoepeld worden, mogen alleen bezoekers uit hetzelfde huishouden naast elkaar zitten. Woont u niet samen? Dan moet u dus ook in de theaterzaal afstand houden tussen uw zitplaats en die van de persoon naast u.
Uw theaterbezoek
Door middel van de onderstaande punten hopen wij een beeld te geven hoe uw theaterbezoek zal verlopen. Het is goed om te weten dat u voorafgaand aan uw voorstelling van ons nog een servicemail ontvangt met gedetailleerde uitleg over uw theaterbezoek (mits u heeft aangegeven een servicemail van ons te willen ontvangen – dit kunt u na het inloggen onder ‘Mijn Theater’ aanvinken onder ‘Mijn gegevens’).
 • Bij aankomst in het theater volgt u de looproutes en aanwijzingen van onze medewerkers.
 • Per 1 december zijn bezoekers bij binnenkomst in De Voorveghter verplicht een mondkapje te dragen. Dit geldt ook wanneer u zich verplaatst binnen het theater. Tijdens de voorstelling, als u op uw stoel zit, mag u het mondkapje afdoen. Ook al onze medewerkers dragen een mondkapje. Voor kinderen geldt de verplichting vanaf de leeftijd van 13 jaar. 
 • De garderobe is gesloten, uw jas en/of tas mag u meenemen de zaal in.
 • Vooraf staat er uiteraard een kopje koffie voor u klaar.
 • U wordt in de zaal geplaceerd door 1 van onze medewerkers
 • In de zaal zit elk huishouden op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar (Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.)
 • Toiletbezoek tijdens de voorstelling is helaas niet mogelijk. Uiteraard wel voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling, maar ook dan vragen wij u zo min mogelijk gebruik te maken van onze toiletten.
Gezondheidscheck
Voorafgaand aan uw theaterbezoek worden u een aantal vragen gesteld over uw gezondheid. Indien u één van de volgende vragen met 'ja' kunt beantwoorden, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend uw bezoek aan het theater te annuleren.
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid en/of meer dan 38 graden koorts?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met corona, koorts of benauwdheidsklachten?
 • Bent u de afgelopen twee weken in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus?