do 26 mrt. 20:15 uur toneel inleiding

Prijs: € 23,50

Inclusief koffie / thee en garderobe

Delen via

Vietnam

Als er niets meer rest dan vluchten

Een parel in onze programmering is deze theatrale en muzikale bewerking van het boek ‘Vietnam Uitgevlucht’. Theatermaker Minh Vu schreef het over zijn eigen geschiedenis, samengesteld uit de verhalen van zijn vader, broers en zussen en zelfs van de Hollandse bemanning aan boord van het koopvaardijschip.

In 1985 bouwt de vader van Minh Vu een boot. Hij weet dat er voor zijn gezin in het communistische Vietnam geen toekomst meer is. Dagenlang trekt het gezin door het drassige land om uiteindelijk de zee te bereiken. Ze hebben dorst, honger... maar gelukkig ook elkaar. Dan is daar plotseling dat Nederlandse koopvaardijschip.

De voorstelling vertelt het verhaal vanuit het Nederlandse echtpaar Freek en Margot. Zij hebben een huis aan de kust waar ze kinderen opvangen. Een van die kinderen is Lien die weliswaar in Nederland is geboren maar Vietnamese roots heeft. In haar familie wordt er niet of nauwelijks gesproken over de vlucht van 1981. Ze heeft wel het dagboek van haar grootvader gevonden maar niemand vindt dat ze het moet lezen. In de rust van het huis kan ze de geschiedenis van haar grootvader reconstrueren, de vlucht uit Vietnam, en het dramatische verblijf op zee. Ook voor de Nederlandse Freek en Margot heeft het herbeleven immense gevolgen.

Een reconstructie van een ijzingwekkende en toch ook hoopgevende geschiedenis, over de zware tocht van vluchtelingen naar de vrijheid. Een verhaal, niet alleen over de geschiedenis, maar vooral ook over vandaag.

Om 19.15 uur is er een gratis inleiding door Dick van den Heuvel in de foyer.

www.homemadeproductions.nl

Prijs: € 23,50

Inclusief koffie / thee en garderobe