wo 10 apr. 20:15 uur toneel

Prijs: € 21,00

Inclusief kopje koffie/thee en garderobe

Delen via

Emma wil leven

Solostories

Volgens haar ouders en artsen is Emma ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven...

Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen is Emma wil leven een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van Leef! en Ma (Hugo Borst).

www.solostories.nl

Directeur Jan Maarten Veurink heeft deze aangrijpende voorstelling in Theater Hof 88 alvast voor u bekeken:

"De voorstelling 'Emma wil leven' geeft een inkijk in het hoofd van Emma. Het wordt duidelijk hoe de ziekte anorexia zich ontwikkelt. De stemmen in haar hoofd, de verschillende behandelmethodes, de machteloosheid van haar omgeving, maar vooral de onmacht van een prachtig meisje dat langzaam verandert, maar altijd hoop houdt. Ontzettend knap gespeeld door Lisse Knaapen in een prachtig decor.
Ongelofelijk indrukwekkend, intens en 'ogen openend'. Ik denk een hele goede voorstelling voor patiënten, familieleden, maar zeker ook voor mensen die vanuit hun professie met de ziekte te maken hebben.
"

Inleiding
Om 19.15 uur is er een inleiding in de foyer. Deze inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Emma wil leven over? Waarom koos Solo Stories ervoor om de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thematiek van de voorstelling. Voor het vormgeven van de inleiding wordt samengewerkt met diverse organisaties op het gebied van eetstoornissen.

Prijs: € 21,00

Inclusief kopje koffie/thee en garderobe