za 31 okt. 16:00 uur & 19:30 uur jeugd & familie 10+

Prijs: € 12,50

Inclusief koffie/thee/ranja voorafgaand aan de voorstelling

Delen via

Oorlogswinter

Theatergroep de Jonge Honden

*Deze voorstelling is, vanwege de nieuwe maatregelen die door het kabinet zijn aangekondigd op dinsdag 13 oktober, helaas afgelast. Bezoekers zijn hiervan per mail en telefonisch op de hoogte gebracht. Het is tot onze grote spijt niet gelukt om nóg een keer een vervangende datum te vinden.

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter (die van 1945) raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen? 

Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog. In 2020, 75 jaar na de bevrijding van Nederland, bewerkt Theatergroep De Jonge Honden het boek tot een spannende theatervoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.

Bekijk hier alle maatregelen van ons 1,5 meter protocol.
 

Wachtlijst
Is de voorstelling uitverkocht? Laat uw gegevens dan vooral achter op de wachtlijst! Als er kaarten terugkomen (en dat zal door gezondheidsklachten dit seizoen vaker gebeuren) of de maatregelen worden versoepeld (en we toch meer stoelen per zaal mogen verkopen) dan nemen we contact met u op!

Prijs: € 12,50

Inclusief koffie/thee/ranja voorafgaand aan de voorstelling