vr 24 apr. 19:30 uur jeugd & familie 10+

Prijs: € 12,50

Inclusief garderobe en koffie/thee

Delen via

Oorlogswinter

Theatergroep de Jonge Honden

Op 4 en 5 mei 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Vanwege dit lustrumjaar wil de gemeente Hardenberg extra aandacht schenken aan het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van onze vrijheid. Als onderdeel hiervan hebben wij de voorstelling Oorlogswinter bijgeboekt. 

Oorlogswinter
Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter, die van 1945, raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen? 
 
Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog. In 2020, 75 jaar na de bevrijding van Nederland, bewerkt Theatergroep De Jonge Honden het boek tot een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.
 
De familievoorstelling Oorlogswinter wordt gemaakt door Theatergroep De Jonge Honden in samenwerking met Overijssel viert 75 jaar vrijheid en Stichting 4 Oost. 

Zie hier een reportage van RTV OOST. Een interview met regisseur Jolmer Versteeg en scriptschrijver Wessel de Vries!

Credits
Theatergroep De Jonge Honden
Regie: Jolmer Versteeg
Script: Wessel de Vries
Projecties: Wieger Steenhuis
Muziek: Sebastiaan Flier en Fleur Dikken

Prijs: € 12,50

Inclusief garderobe en koffie/thee