do 21 mrt. 20:15 uur klassiek

Prijs: € 22,50

Inclusief kopje koffie/thee en garderobe

Delen via

Orkest van het Oosten

met Bert Langenkamp

Als symfonieorkest voor Overijssel verzorgt het Orkest van het Oosten hoogwaardige klassieke muziek voor iedereen en brengt het mensen met elkaar én met muziek in verbinding.

Bert Langenkamp vertrok ooit met zijn trompet uit Overijssel en eindigde bij de wereldtop: het Koninklijk Concertgebouworkest. Nu keert hij even terug naar zijn geboortegrond voor een reeks concerten met het Orkest van het Oosten, met in zijn bagage het meest geliefde concert aller tijden: Haydns Trompetconcert. De aanstormende Italiaanse dirigent Leonardo Sini leidt het orkest in een programma met nog twee onsterfelijke klassiekers: Mozarts Symfonie nr. 35 (‘Haffner’) en Schuberts Zesde Symfonie.

We zijn er trots op ‘ons’ orkest weer in Hardenberg te mogen ontvangen!

Klassieke muziekapp Wolfgang
Bij dit concert wordt tijdens het werk Schubert – Symfonie nr. 6 (27’) de klassieke muziekapp Wolfgang aangeboden. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat u – precies op dát moment – hoort en wat dit betekent. De app volgt de muziek op de voet en biedt gedetailleerde duiding en interpretatie. Wolfgang fungeert daardoor als een aanvulling op de programmatoelichting en zorgt ervoor dat u de muziek intenser kunt ervaren. Wolfgang is zodanig ontworpen dat u bezoekers rondom u niet stoort. Voor u is af en toe een blik op uw telefoon voldoende. Kees Meijer, directeur van het Orkest van het Oosten: “Voor wie verdieping bij de muziek op prijs stelt, is Wolfgang een prettige aanvulling op de Concert Entree en de programmatoelichting. Wolfgang verrijkt de beleving van de muziek, voor zowel ervaren als minder frequente bezoekers. Hen raad ik de app graag aan.”

Wolfgang is een gratis app voor de smartphone. U kunt Wolfgang (alvast) downloaden in de App Store of Google Store of via: www.wolfgangapp.nl.

www.ovho.nl

Prijs: € 22,50

Inclusief kopje koffie/thee en garderobe