wo 30 okt. 19:30 uur toneel

Prijs: € 25,50

Inclusief koffie / thee en garderobe

Delen via

GAS

Toneelgroep Jan Vos i.s.m. het NNT

Met Maarten Wansink, Trudi Klever, Helmert Woudenberg, Stefanie van Leersum, Reinout Bussemaker, Dimme Treurniet, Anna Raadsveld en Tjeerd Bischoff.

Afgelopen najaar deed Toneelgroep Jan Vos het Groningse gaswinningsgebied op haar grondvesten trillen met de locatievoorstelling GAS. ‘Groots theater over nationale tragedie, kopte NRC Handelsblad boven een vijfsterrenrecensie, terwijl Trouw en de Volkskrant hun lezers dringend adviseerden om naar Groningen af te reizen om dit te gaan zien. Dat hoeft dus niet meer, nu de tintelende familiekroniek naar De Voorveghter komt!

De ontdekking, de hoogtijdagen en de ondergang van het grootste gasveld van Europa vormt de achtergrond van het woelige leven van drie generaties van de Groningse familie Boelens. De ijzersterke tekst – met als epicentrum Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer – verweeft op humorvolle en inventieve wijze de maatschappelijke catastrofe met een indringend familiedrama. Herkenbaar voor iedereen, ook als je niet op een gasbel leeft.

Voeg bij dit alles het in alle kranten bejubelde acteerwerk en je weet: GAS is een voorstelling die nog lang in het hoofd nadreunt.

GAS is een aanstekelijk avondje bingewatchen, de voorstelling bestaat namelijk uit drie delen van een uur (excl. 2 pauzes)
www.kikproductions.nl

Prijs: € 25,50

Inclusief koffie / thee en garderobe