za 5 sep. 20:30 uur muziek

Prijs: € 7,50

Deze voorstelling is in het Bostheater in Gramsbergen

Delen via

Edelweiss Kapelle

Allround muziek voor een vrolijk publiek in Bostheater Gramsbergen

In samenwerking met Program Gramsbergen wordt dit concert georganiseerd.
 

Met de kreet “Allround muziek voor een vrolijk publiek” is meteen duidelijk dat de Edelweiss Kapelle beschikt over een breed repertoire. Met verschillende soorten muziek waaruit een gevarieerd programma samengesteld kan worden, zodat zoveel mogelijk mensen hieraan plezier beleven.  

U hoort Egerländer muziek, maar ook Tsjechische en Böhmische (blaas)muziek. En de kapel heeft al jaren veel succes met de populaire 
Alpensound. Bekende voorbeelden hiervan zijn de nummers van het Alpenland Quintett, de Zillertaler Schürzenjäger en Klostertaler. Maar ook Duits-, Engels- en Nederlandstalige stemmingsmuziek slaan enorm aan. 

De vele muzikale stijlen die de Edelweiss Kapelle tijdens haar optredens laat horen, vragen om een uitgebreide bezetting. Vooraan staan de vocalisten van de Edelweiss Kapelle: Herman Riethorst Jeannette Wensink, Anne Ooijman. Samen zorgen zij voor fraaie meerstemmige zang en aankondigingen tussen de nummers door. De klarinetpartijen worden verzorgd door o.a Gerdie ten Have die ook een tweede instrument, de saxofoon, bespeelt. De beroemde trompetsectie bestaat uit Martijn Tellmann, Alice Kempers , Gerrit Reugebrink, Wim Schottink en Wilco Pinkert.  

De Edelweiss Kapelle beschikt over drie baritonspelers: Dick  Wanink, Jesse Wanink en Wilco Elferink. De trombonesectie bestaat uit: Wilco Elferink en Jesse Wanink. De trombonisten zijn van verschillende markten thuis. Als er even niet gespeeld hoeft te worden zingen ze gezellig mee. De blazers op de saxofoon zijn: Marieke Tellmann, Robert Ooyman en Willy Wanink. 
De Edelweiss Kapelle ontleent haar speciale geluid onder andere aan de twee gitaristen: op elektrische gitaar is dat Harry Leeftink en Rene Ooyman speelt basgitaar. Op slagwerk is Erik Leferink te horen. 

Let op! De voorstellingen worden gegeven in het Bostheater in Gramsbergen. Kijk hier voor een routebeschrijving en overige informatie.

In verband met de huidige coronamaatregelen kunnen wij een beperkt aantal bezoekers per voorstelling ontvangen. Om uw bezoek zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal maatregelen moeten treffen. Alle plaatsen worden ongeplaceerd verkocht, u kunt vooraf geen stoel kiezen. Omdat alleen huishoudens naast elkaar mogen zitten, verzoeken wij u apart te reserveren indien u niet samenwoont met degene met wie u de voorstelling gaat bezoeken. 

Bekijk hier alle maatregelen van ons 1,5 meter protocol.

Prijs: € 7,50

Deze voorstelling is in het Bostheater in Gramsbergen