Er mag gedanst worden

  • Er_mag_gedanst_worden_v10.jpg

In zijn debuutvoorstelling belandt Thijs geheel onbedoeld in activiteitencentrum ‘Het Klaverblad’. Thijs verzet zich hevig, maar niemand ziet dat hij daar eigenlijk niet hoort. Eenmaal in de isoleercel komt de vraag: ‘Waarom laat ik mijn gedrag bepalen door de ander?’ Wat moet ik eigenlijk met die ander?

Een gevecht met zichzelf en de buitenwereld. Een strijd tegen het onvermogen, in het geval van Thijs een onuitputtelijke tegenstander.
Dolend in verhalen waar werkelijkheid en waanzin door elkaar lopen zoekt Thijs naar de eerlijke balans.

De Volkskrant kopte: ‘Met zijn verhaalstructuur is Van de Meeberg een fijne Freek de Jonge light’ en gaf drie sterren. ‘Interessant, aanstekelijke lichaamstaal, goede muziekkeuze en heel vermakelijk’ oftewel: ‘Van de Meeberg slaat mooie onverwachte paden in’ en ‘Met Thijs van de Meeberg weet je nooit wat hij op de volgende kruising gaat doen’.

Cabaret.nl gaf vier sterren en schreef: ‘Er mag gedanst worden’ is een staaltje vakwerk van niveau’. Roemde de structuur van de voorstelling: ‘een knap opgebouwd betoog van meerdere lagen’ en sloot af met: ‘Thijs van de Meeberg lost de belofte van het Leids Cabaret Festival helemaal in’.

De Theaterkrant gaf drie sterren (‘sterk spel’), theatervakblad Scènes bekroonde ‘Er mag gedanst worden’ met vier sterren (‘Van de Meeberg is een talent met veel rake grappen’)

www.thijsvandemeeberg.nl

 

Informatie