Trots!

  • _DSC5924-bewerkt_logo.jpg

Wat was ik trots toen ik hoorde dat Hardenberg dit jaar gastheer mag zijn voor de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel. Als geboren en getogen Hardenberger weet ik als geen ander welke krachten, originaliteit én talent de Hardenbergse gemeenschap heeft.

De Voorveghter is er voor en door de Hardenbergers. Wij spreken dan ook niet van ‘ons’ theater, maar van ‘uw’ theater. Natuurlijk stellen wij ons ten doel jaarlijks een aantrekkelijk professioneel aanbod te presenteren. Maar wat daarnaast voor ons en ons bestaan nog véél belangrijker is dat elke Hardenberger met groot of klein talent welkom is in De Voorveghter om zijn of haar kunsten te vertonen. Van de hele kleintjes op de podiumdagen van het basisonderwijs tot de Hardenbergse senioren oudere jongeren van bijvoorbeeld het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor!

Wat is het een genot om zoveel mensen te zien bloeien en stralen op het Hardenbergse toneel. Het gaat er niet alleen om hoe goed je bent. Het gaat om het spelen, de ontdekkingstocht, het samen genieten, de spanning voelen, je afvragen of het allemaal wel gaat lukken, mensen verwonderen en om vervolgens een prachtig applaus in ontvangst te nemen.

Ik weet dat dit niet alleen in De Voorveghter het geval is, maar ook op de vele andere podia die onze gemeente rijk is. We vullen elkaar aan en dat maakt de culturele voedingsbodem vruchtbaar.

Juist om dit alles ben ik er trots op dat we op 5 oktober al dit Hardenbergse talent een Overijssels podium kunnen geven!

Jan Maarten Veurink
Directeur theater De Voorveghter

Informatie