NATIONAAL THEATERWEEKEND 2022 | MOOIER DAN OOIT

Nederland viert theater! Want het Nationaal Theaterweekend wordt mooier dan ooit! Op 28, 29 en 30 januari 2022 zijn we terug van weggeweest met het Nationaal Theaterweekend. Dan geniet je voor slechts €10 van de voorstelling van je keuze. 

Jong of oud, vaste of nieuwe bezoeker: iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Of je nu houdt van muziek, dans, toneel, musical, klassiek, cabaret of jeugdtheater: het Nationaal Theaterweekend is een unieke belevenis voor iedereen. Boek snel je voorstelling, want het is feest. En het wordt mooier dan ooit!

Programma De Voorveghter

Vrijdag 28 januari 20:15 uur | The 70's UNPLUGGED
De gevleugelde uitspraak van Billy Preston vormt het thema voor de nieuwe show van The 70’s Unplugged. ‘Love The One You’re With’ staat in het teken van nummers uit de jaren zeventig die gaan over de liefde in de breedste zin van het woord.

Zaterdag 29 januari 11:00 uur | Raad eens hoeveel ik van je hou (2+) 
met Prentenboekjesfestival 'Onder de sterren en de maan'
De beroemde, lieve Hazeltje en zijn vader spelen hierin de hoofdrol, in de vorm van poppenspelers met de originele poppen. Het wordt een muzikale voorstelling waarin één zin heel erg belangrijk is: “Ik hou van jou tot aan de maan en terug!”

Zaterdag 29 januari 11:30 uur | André het Astronautje (4+)
met Prentenboekjesfestival 'Onder de sterren en de maan'
Een voorstelling voor alle jongens en meisjes die wel eens een ruimtereis zouden willen maken. Want hoe word je astronaut? Hoe sterk en snel moet je zijn? Het verhaal is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. Hij woonde en werkte meer dan een half jaar in het internationale ruimtestation ISS.

Prentenboekjesfestival 'onder de sterren en de maan'
Waan je vanaf 10:30 uur tussen de sterren in de Sterrenfabriek, een theatrale installatie in onze blauwe foyer waar kinderen vanaf 2 jaar naar hartenlust kunnen spelen met sterren van allerlei materialen. Zacht, stevig, magnetisch. Maar sommige sterren worden wel heel bijzonder als je ze in de fabriek stopt. De Sterrenwachter kan jouw hulp goed gebruiken, dus help haar om sterren te verzamelen, of neem de mooiste ster mee naar een eigen plekje om ermee te spelen.

Zondag 30 januari 15:00 uur | Thijs Boontjes zingt Bram Vermeulen
“Ik ben niet echt dood moet je weten, het is maar een lichaam dat ik achterliet. Dood ben ik pas als jij me bent vergeten,” zong Bram Vermeulen ooit in het lied ‘Testament’. Door hieraan te refereren, is het beste bewijs geleverd dat de legendarische Nederlandstalige troubadour voortleeft in onze herinnering. Daarom is het volgens Thijs Boontjes de hoogste tijd om de mooiste liederen van Vermeulen weer in de theaters te laten klinken.